V žalobách podaných u federálního soudu v Los Angeles se mimo jiné uvádí, že firmy šířily smyšlené články, podle kterých se devadesátiletý hollywoodský herec a režisér Eastwood vzdal natáčení, aby se mohl soustředit na byznys s CBD. To je kanabidiol, který nezpůsobuje intoxikaci a má podle lékařů i řadu pozitivních účinků.

Eastwood se podle žalob nijak nepodílí na produkci, prodeji ani propagaci CBD. Tato složka se díky léčivým účinkům často prodává jako doplněk stravy nebo se přidává do krémů a mastí.

Rapper Kanye West na předvolebním mítinku 19. července 2020
Raper West uspořádal předvolební mítink. Přišel na něj v neprůstřelné vestě

Firmy, které herce podle jeho tvrzení poškodily, mají podle obsahu žalob zaplatit odškodné v řádu milionů dolarů (desítek až stovek milionů Kč). Jde skoro o 20 převážně malých producentů, kteří sídlí v amerických státech Arizona, Kalifornie, Delaware a Florida. Jde také o dalších až 60 subjektů, které mohou být jmenovány později, uvedla s odkazem na podané žaloby agentura AP.

Clint Eastwood proslul jako představitel osamělých kovbojů, drsných policistů či v posledních letech podmračených důchodců. Úspěch sklízí také v režisérském křesle.