„Jebać Putina, kurwę i skurwysyna.
Jebać Putina, co znów wojnę zaczyna
Jebać Putina, zbrodniarza wojennego
Masz krew na rękach cywila niewinnego,“

zní mimo jiné ve skladbě. Aniž by člověk dobře rozuměl polsky, musí mu být patrné, že o vlídná slova plné lásky a pochopení rozhodně nejde. Video na serveru youtube.com už čítá na 5 milionů shlédnutí. 

Zdroj: Youtube

Cypis ke vzniku písně uvedl, že mu fanoušci začali hromadně psát zprávy, ať natočí skladbu o tom, co odsouzeníhodného se začíná dít ve vztahu Rusko-Ukrajina. „Ale i sám sem cítil potřebu něco takového stvořit. Skladbu jsem napsal v noci ve čtvrtek 24. února za necelou hodinu a brzy ve studiu nahrál a zveřejnil,“ uvedl Cypis.

„A abych byl upřímný, nečekal jsem tak pozitivní přijetí této písně. Lidé z celého světa mi píší a nahrávají hlasové zprávy na instagramu a song chválí. Největší odezva přichází od lidí na Ukrajině. Nejen jim posílám pozdravy a obecně děkuji za podporu,“ doplnil.

Celkově lze na tuzemských internetových profilech najít už tisíce uživatelů, kteří polský hit využili k vyjádření protiválečného postoje. Sledovanost je milionová a pochvalné lajky a srdíčka rychlým tempem přibývají.

Unikátní kocour ještě nejspíše o něco povyroste.
Největší kocour Kefír z Ruska slaví, majitelka má zbožné přání

A je tu ještě jedna věc, kterou mladí lidé objevili. „Pětka, šestka, sedmička, Hitlerova hlavička…,“ pamatují mnozí rodiče dospívajících dětí. Nyní se však objektem zájmu stal Vladimir Putin. Jak to funguje?

Vezmete si kus papíru a napíšete velkou pětku, na konec navážete šestkou a hned pod to se nakreslí ještě sedmička. Následně koncový bod sedmičky obloukem spojíte se začátkem pětky. Tím se vytvoří imitace profilu tváře. Zbývají už jen tři rovnoběžné čáry od shora dolů, které se vytvoří přes sestavu čísel, a stejně tak tři čáry rovnoběžné. Linky ilustrují katr.

Celé „výtvarné“ tvoření se pak doprovází slovy: „Pětka, šestka, sedmička, Putinova hlavička. Praha, Brno, Paříž, Putin patří za mříž.“

Vladimir Putin se stal terčem odpůrců i prostřednictvím oblíbeného překladače translate.google.com. Pokud totiž přeložíte výraz „putin“ z francouzštiny do polštiny, bude výsledek znít „kur*a“.