Katedrála svatého Jiljí byla v Edinburghu otevřená po celou noc a v několikakilometrové frontě čekaly tisíce lidí. Právě v noci se ale čas čekání u vstupu do svatostánku snížil až na 45 minut, přes den trvalo stání ve frontě i několik hodin, v pondělí někteří čekali až deset hodin.

Ulice Edinburghu byly plné i dnes večer, kdy kolem 18:00 městem projížděla smuteční kolona s rakví na letiště. Armádní letoun C-17 Globemaster přepravil rakev s královnou na letiště Northolt u Londýna, na palubě je i princezna Anne, sestra krále Karla III. Rakev nyní poputuje do Buckinghamského paláce. Na přílet vojenského přepravního letounu v Northoltu čekala například premiérka Liz Trussová, královský zástupce pro Velký Londýn i místní starosta.

Smuteční kolona vezoucí rakev s královnou Alžbětou II.
Pohřbu Alžběty II. se zúčastní stovky státníků. Zástupci Ruska pozváni nebyli

V deštivém počasí v centru Londýna čekají na příjezd vozu s rakví zesnulé královny tisíce lidí. Sám král Karel III. rakev s pozůstatky své matky přijme u Buckinghamského paláce. V hudebním salonu (The Bow Room) paláce zůstane rakev přes noc. Do středečního rána budou mít možnost rozloučit se s královnou členové královské rodiny.

Do Westminsterského sálu, kde rakev se zesnulou panovnicí zůstane do pondělního rána, tedy do dnes královnina pohřbu, doprovodí pozůstatky smuteční průvod podobný tomu v Edinburghu. Za rakví bude opět kráčet i král Karel III.