Když přišel čas, aby na místě provizorního kempu vyrostl pořádný dům, majitelé oslovili architekty ze studia Espace Vital. Ti ve svém projektu vyšli z konceptu skály jako dominanty sídla a položili přes ni betonovou terasu, která vede přímo do obývacích prostor domu. Terasa s obývákem, kuchyní a ložnicí tvoří patro domu, které zvenčí vypadá, jako by se opíralo o balvany. V přízemí se pak nachází garáž, kancelář a úložné prostory.

Celý dům je charakterizován jednoduchostí, jež odpovídá původnímu účelu místa: majitelé, zvyklí kempovat s minimem věcí, potřebují jen základní vybavení. V interiéru nenajdete nic extravagantního, nic luxusního, zato je tu hodně prostoru a vzduchu. Přestože je dům zařízen v čistě moderním duchu, neslouží k trvalému bydlení. Je spíš místem setkávání s rodinou a přáteli, kteří spolu mohou trávit víkendy a dovolené v jednom velkém otevřeném prostoru spojeném s okolní přírodou.

Dům opřený o skáluZdroj: Stéphane Lemire

Obývací zóna je prosvětlena velkoformátovými okny po obou stranách, zatímco koupelna a technické prostory v přízemí se schovávají mezi betonovými zdmi. Více světla do koupelny pak vnáší moderní střešní okno, díky němuž místnost působí zároveň i větším a vzdušnějším dojmem.