Pro skutečné detailisty pak povrch profilů oken a dveří Schüco LivIng může být různý z venkovní a vnitřní strany, tedy zevnitř jej lze sladit s barevným řešením interiérové malby a zvenčí zase s fasádou.

Nový systém profilů Schüco LivIng pro plastová okna a dveře ale není jen o designu a  barvách, ale především o funkčnosti. S patentovaným použitím těsnění EPDM vytvoří pohodlný, bezpečný a energeticky efektivní domov až na úrovni pasivního domu, bez průvanu, vlhkosti či hluku.

Schüco LivIng s v rozích svařovaným EPDM těsněnímZdroj: SchücoVýrobce u profilů Schüco LivIng jako první na světě použil v rozích svařitelné EPDM těsnění. Toto vůči klimatickým vlivům vysoce odolné těsnění je materiál extra třídy, který nachází uplatnění třeba v medicíně či leteckém průmyslu. Vyznačuje se vynikající tvarovou pamětí a garantuje skvělou těsnost oken po celou dobu životnosti, a to i v kritických rohových partiích oken. Kromě dokonalého těsnicího účinku a estetického provedení bez přerušení po celém obvodu je jeho výhodou odolnost vůči UV záření i stabilita v extrémních klimatických podmínkách, pružnost si zachovává při teplotách od mrazivých -40 °C do pálivých  +120 °C.

Sedm komor uvnitř rámového profilu zajišťuje maximální tepelnou izolaci až na úrovni pasivního domu. U varianty s dorazovým těsněním profil dosahuje hodnoty Uf 1,0 W/(m2K), při provedení se středovým těsněním pak 0,96 W/(m2K). Teplota na vnitřní straně rámů ani za nejmrazivějších dnů neklesá výrazně pod pokojovou teplotu, tím je účinně bráněno srážení vlhkosti. Konstrukci je možné osadit zasklením od 24 mm až do tloušťky 52 mm. Přes prosklenou plochu neuniká prakticky žádné teplo, ale naopak se dovnitř dostává drahocenná sluneční energie.

Schüco LivIng včetně středového těsnění se třemi těsnícími rovinamiZdroj: SchücoPlastový okenní systém Schüco LivIng s inovační technologií EPDM těsnění zajišťuje v kombinaci se zvukotěsným zasklením skvělou zvukovou izolaci až 47 dB. Obtížný hluk sekačky souseda, frekventované silnice či staveniště za rohem tak neslyšně zůstává za oknem. Pro větší komfort lze do profilů zabudovat ventilační systém Schüco VentoTherm pro kontinuální výměnu vzduchu u zavřených oken či pylový filtr pro snazší dýchání alergiků. Nadprůměrná stavební hloubka 82 mm s velmi hluboko uloženým kováním je pak skvělou obranou proti nenechavcům, a to až ve třídě bezpečnosti RC 2.

www.schueco.cz