Ingredience:
6 vajec
1/2 kg pařížského salátu
30 dkg šunky
5 sterilovaných okurek (dle vlastní chuti můžeme dát jakoukoliv sterilovanou zeleninu)
1 želatina (na tlačenku)

Postup:
1. Vejce uvařime natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo půl měsíčky.
2. Dále si nakrájíme okurky.
3. Dle návodu uvaříme želatinu.
4. Uvařenou želatinu dochutíme dle vlastní chuti (sůl, ocet, koření).
5. Do Amarounové formy nalijeme trochu želatinového roztoku a posázíme vejci.
6. Dále na vejce rozložíme šunku, poklademe pařížský salát a přiklopíme šunkou.
7. Na šunku dáme opět vejce, okurek a šunku.
8. Vše zalijeme želatinovým roztokem a dáme na 2 hodiny vychladnout do chladničky.

Podáváme s pečivem.