Víc než kdy jindy v roce má právě teď plné ruce práce Andrea Žižková. Z její cukrářské dílny v Hájích kousek od Příbrami se line líbezná vůně vanilky a skořice. Navzdory několika sloupkům beden plných cukroví připravených na plnění a nutnosti denně zadělávat další kila různých těst vychází ze dveří sympatická mladá žena s bezstarostným úsměvem.

„Teď je toho docela dost, ale než bych odmítala objednávky, abych si ulevila, raději si všechno dobře zorganizuju," říká na uvítanou vyučená cukrářka Andrea, která před lety mimo jiné v Příbrami vyučovala cukrářské učně. Vyklepává pracny z formiček a je vidět, že příval práce nebere jako stres, spíš jako radost a zadostiučinění z dřiny, která doprovázela stavbu vytoužené výrobny na zahradě za domem. Jak říká, není nad to pracovat doma, v pohodě se tak může kdykoli zároveň postarat o rodinu.

„Tohle pro mě není koníček, ale velkej kůň. A doufám, že je to na mojí práci vidět," říká Andrea. Mezitím po chvílích zvoní telefon, z jehož konce se hrne další kšeft. Dělá totiž i dorty a zákusky na zakázku, rauty a akce, všechno, co nepočká. „Do toho napejkám, lidé se s objednávkami ozývají od poloviny září. Samozřejmě mám i takové zákazníky, kteří se ozvou až začátkem prosince, ale vědí, že jim neodmítnu," hýčká si svou klientelu Andrea, která je schopná (s pomocníky) napéct, naplnit, ozdobit, zabalit, případně odvézt téměř něco kolem čtyř stovek kil vánočního cukroví.

Aby ještě k tomu nebyla v nabídce nuda, recepty pravidelně obměňuje. Každý rok vymyslí nějaký nový recept a stejně tak nezapomíná jít ruku v ruce s módními barvami polev.

Andrea nabízí recept na medové dortíčky: 
Suroviny na těsto:                                    Suroviny na krém:
300 g Hery nebo Stelly                                 200 g másla
120 g mletých lískových oříšků                  120 g moučkového cukru
3 lžíce medu                                               3 lžíce medu (možno i víc)
150 g moučkového cukru                          3 lžíce rumu (možno i víc)
3 vanilkové cukry                                       vše vyšlehat
3 lžíce skořice
400 g hladké mouky

Suroviny na těsto smícháme a uhněteme. V tomto případě není potřeba tuk nahrazovat máslem v domnění, že cukroví bude chutnější. Těsto můžeme nechat chvíli odležet, já ho ale rovnou vyválím a vykrajuji tenké tvary. Suroviny na krém by měly mít pokojovou teplotu. Vyšlehaným krémem pak slepujeme tvary a zdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť přeje Andrea Žižková