„Cílem tohoto programu je oceňovat nemocnice pozitivně vnímané v očích pacientů a zaměstnanců, a stejně jako v loňském roce získala nejvyšší ohodnocení," uvedla Jana Musilová, asistentka marketingu benešovské nemocnice s tím, že se do projektu zapojilo celkem 157 nemocnic z celé České republiky, které byly komplexně hodnoceny ve čtyřech klíčových oblastech.

Spokojenost hospitalizovaných pacientů, spokojenost ambulantních pacientů, spokojenost zaměstnanců nemocnice a finanční zdraví nemocnice. Hodnocení se konalo v období od 1. března do 30. září prostřednictvím dotazníkového šetření.

Více než osmdesátiprocentní spokojenost

Benešovská nemocnice je na druhém místě v rámci kraje, co se týká spokojenosti pacientů.„Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov se do projektu zapojila v rámci oblasti spokojenosti hospitalizovaných pacientů, ve které hlasovalo celkem 49 789 respondentů z celé ČR, a v oblasti ambulantních pacientů, ve které hlasovalo 30 299 respondentů ČR. V obou těchto kategoriích dosáhla benešovská nemocnice nejvyššího ohodnocení 5 hvězdiček, to znamená více než osmdesátiprocentní spokojenost," pokračovala Jana Musilová.

Dodala, že nemocnice získala díky účasti na hodnotícím projektu Nemocnice ČR 2013 vysoké ohodnocení nejenom v rámci celorepublikových výsledků, ale také v rámci kraje, kde se umístila na druhém místě v oblasti spokojenosti pacientů.