Osada Koníček je odříznuta od světa potok zaplavil jedinou komunikaci do této osady. Zatopené sklepy a komunikace v osadě Nebřich. Padají stromy taková je situace, která je třeba řešit. Již ráno monitoruje celou situaci starosta města ing. Jan Slabý  společně s místostarostou  Karlem Šebkem.

Hrozivá povodeň zasáhla Neveklovsko, čerpání vody ze sklepa v Bělici, Mlékovicích, Tloskov, Zádolí, zatopená osada Ouštice. Čerpání vody, zachraňování zvířat, zásobování občanů potravinami, odstraňování padlých stromů je jen část toho co museli hasiči likvidovat a zdolávat.

Jednotka požární ochrany JPO V Jablonná nad Vltavou zasahuje ve svém okolí. JPO II Neveklov je volána s technikou i do jiných obcích, aby vypomohla profesionálním hasičům. SDH Ouštice zdolává překážky ve své osadě. Hasiči jsou zde, aby chránili majetek, aby byli  nápomocni tam, kde je třeba, ale je pondělí odpoledne a situace není nijak uspokojivá. Kdyby už přestalo alespoň pršet,  povzdychují si členové zásahové jednotky.

Jak potřební jsou hasiči, si však někteří občané uvědomují, až když je potřebují.Oni jedou vždy za každé situace a přitom někdy nasazují i své životy. Není tomu jinak i při povodních 2013.

Když dopisuji tento článek, z části se vyplnil sen kluků ze zásahovky, přestalo pršet jak dlouho však, ale to nikdo neví. Snad začne voda opadávat a pak začne likvidace následných škod. Proto všem zasahujícím hasičům přeji aby zvládli svoji práci při povodních na jedničku a myslím si, že již druhý den povodní jim občané celé ČR mohou jen děkovat a snad děkovat budou.

Eva Vovsíková, Jablonná nad Vltavou