Nejprve před jedenáctou hodinou večerní oznámil na tísňovou linku městské policie zaměstnanec bezpečnosti ze Škoda Auto, že na třídě Václava Klementa poblíž 11. brány leží na zemi pravděpodobně nějaký opilec.

Situaci upřesňuje velitel městské policie Tomáš Kypta: „Na místě se ukázalo, že na zemi leží muž, který se pohybuje za pomocí chodítka. Strážníkům vysvětlil, že mu nohy vypověděly službu a on se nemůže hýbat."

Strážníci okamžitě přivolali sanitku, a než na místo dorazila, udržovali muže v teple za pomoci termofólie, která je jednou ze součástí jejich vybavení. Muže odvezla záchranka do Klaudiánovy nemocnice, a této noci to nebyl jediný případ.

Ani ne o hodinu později byl totiž nalezen další podchlazený muž, tentokrát pod pod jednou ze zásobovacích ramp v Krátké ulici.

„Strážníci zde nalezli podchlazeného a opilého občana slovenské národnosti. I v tomto případě přivolali vozidlo Zdravotnické záchranné služby, zároveň poskytli asistenci při převozu podchlazeného muže do oblastní nemocnice. Tam byl po vyšetření umístěn na záchytnou stanici," dodal Tomáš Kypta.

Už během sobotní noci začne fungovat vyhřívaný stan v Poplužním dvoře, v němž mohou noc prožít lidé, kteří jinak nemají kam jít.