Poněkud kuriózní dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění, ale oprava víceúčelového komunálního čistícího stroje si vyžaduje dlouhodobou a poměrně nákladnou opravu.

Bohumil Rataj, ředitel Technických služeb Benešov, tehdy po zběžné prohlídce havarovaného auta věřil, že doba jeho opravy nepřesáhne jeden měsíc a škoda se vyšplhá maximálně k padesáti tisícům korun. Realita je ovšem jiná.

„Servis stále čeká, až mu ze Švýcarska pošlou rám. Ten se při nehodě uhnul asi o pět milimetrů, takže je třeba ho vyměnit," vysvětlil důvod skluzu v opravě Rataj s tím, že do konce října by se ale stroj měl do Benešova konečně vrátit.

Zároveň také přiznal, že cena za opravu nebude předpokládaných padesát tisíc korun, ale zhruba půl milionu. „Stoj máme pojištěný, takže zaplatíme pouze spoluúčast, a tu budeme zpětně požadovat po zaměstnanci, který s vozem havaroval," zdůraznil Rataj.

To prý bude ale také jediný trest, který muže čeká. Podle slov ředitele TS zůstane i nadále jejich zaměstnancem a dokonce bude se spraveným strojem opět jezdit. Než se tak ale stane, technické služby si zapůjčily jiný stroj, který dává za plechového maroda ulice Benešova do pořádku. „Budou to sice vícenáklady, ale cena za pronájem je víc než zajímavá," dodal Rataj.