Deník

Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hořovické pekárně se vyplácí větší investice

Střední Čechy - Když Češi vyráží na delší dobu do zahraničí, často vzpomínají na český chléb a rohlík. Ale hlavně konkrétně na ten jejich. Z regionu, kde vyrostli a prožili kus života. Část Středočechů si například zvykla na svůj regionální rohlík a chléb. 

25.10.2014
SDÍLEJ:

V hořovické pekárně mají také své cukrářské oddělení. Cukrářky v příbramské provozovně právě plní svatební koláčky, které jsou připravené k pečení. Foto: DENÍK/Pavla Janoušková

PAC HořoviceSpolečnost Pekárna a cukrárna Hořovice vznikla v roce 1995 při privatizaci.

Původní hořovická provozovna byla postavená 
v roce 1961.

V devadesátých letech prošla velkou modernizací 
a instalovala nové technologie. 


V roce 1997 majitelé připojili ke společnosti mlýn v Čisté u Rakovníka, takže mají vlastní zdroje kvalitní mouky.

Před čtrnácti lety pak koupili průmyslovou pekárnu v Příbrami a před čtyřmi lety potom pekárnu v Berouně. 


V současné době se všechny tři provozovny modernizují a investují do nových technologií.

Pro své zákazníky je vyrábí PAC Hořovice, která má své provozovny v Příbrami, Hořovicích a Berouně. Příští rok firma oslaví kulaté dvacetileté výročí působení na trhu.

Za noc 200 tisíc kusů pečiva

Když se v pekárně v Příbrami začne vyrábět chleba, je to pěkný cvrkot. Linka na rohlíky dokáže zvládnout za hodinu kolem 17 tisíc rohlíků. Hotový chleba pak projíždí na páse rychlostí 800 kusů za hodinu. Za jednu směnu, která trvá jedenáct až dvanáct hodin vyrobí v Příbrami 180 tisíc kusů základního pečiva a 10 tisíc kusů chleba.

Právě provozovna v Příbrami má ze všech tří provozoven nejširší sortiment výroby. „Vyrábíme tu základní pečivo, jako chléb, rohlíky a housky, ale máme tady i novou linku s moderní technologií na výrobu jemného pečiva různých tvarů i náplní," vysvětluje obchodní ředitelka Hana Hlaváčková.

Na této lince se vyrábí třeba buchty, záviny i šátečky z listového nebo plundrového těsta. V příbramské a hořovické provozovně mají také svůj vlastní cukrárenský provoz, který se zaměřuje hlavně na ruční výrobu zákusků a koláčků. Vznikají tu posvícenské, svatební nebo chodské koláče a v Příbrami je i rozšířená výroba smaženého jemného pečiva.

Teď je v kurzu zamrazování

„V loňském roce jsme začali realizovat novou technologii zamrazování a taktéž jsme zahájili provoz nové linky na výrobu řemeslných chlebů," popisuje Hana Hlaváčková.

Letos si pekárny připravily pro své zákazníky také spoustu novinek. Například Podbrdský žitný chléb, kynuté rohlíčky s mákem nebo koláče se špaldou. Z ruční výroby mezi mladými jsou oblíbené hlavně pizza výrobky v různých tvarech.

„Naše produkty mohou najít lidé v nadnárodních a maloobchodních řetězcích, u malých obchodníků, ale také 
v cateringových společnostech, nemocnicích a u dalších odběratelů," nastiňuje Hana Hlaváčková.

Pekárna a cukrárna Hořovice má také vlastní síť podnikových prodejen, kde zákazníci najdou stoprocentní zastoupení vlastního výrobního sortimentu. Celkově tato společnost vyrábí téměř čtyři sta druhů pekařských a cukrářských výrobků. Například jenom pro obchodní řetězec Albert, jejímž jsou letitým dodavatelem, vyrábějí i speciální chleby bez E. Těmi jsou v tomto případě chléb kvasový a chléb celozrnný s dýní.

Rentgeny a detektory kovů

Za kvalitu výrobků se může obchodní ředitelka pekárny zaručit, protože společnost získala mezinárodní prestižní certifikát IFS. Výrobní prostory jsou zabezpečeny čipovými vstupy a na konci výrobních linek jsou instalovány rentgeny a detektory kovů.

„Musím přiznat, že největší zásluhou na vývoji a modernizaci má majitel společnosti Zdeněk Chvojka, který opravdu do všech provozů investuje nejenom finanční prostředky, ale i svůj veškerý čas," dodává obchodní ředitelka pekárny Hana Hlaváčková.

Autor: Pavla Janoušková Mgr.

25.10.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Martin Janeček
12

Patnáct stovek. Tolik platí za byt v Praze šéf Finanční správy Janeček

Předvolební debata v deníku 19.10.2017
1 13

Co vám evokují provokativní plastiky Davida Černého? Deník se ptá politiků

Hyenismus v ulicích měst: Využívají postižení druhých, aby mohli krást

Lýdia a Isabela. Dvě devatenáctileté Rumunky se ve středu kolem 14 hodiny snažily přesvědčit na zlínském náměstí Míru kolemjdoucí, že jsou hluchoněmé Češky, které vybírají finanční pomoc pro postižené spoluobčany, vše pod vlajkou EU. Ti, kteří jim naletěli, museli do předem připraveného formuláře uvést své jméno, adresu, částku kterou přispívají a podpis.

Káva pro páníčka, dort pro psa. Tak to vypadá v Punťově psí cukrárně

Narozeninové oslavy dětí už nefrčí. Nyní máte možnost zařídit jedinečnou party svému psovi, a to se vším všudy. Překvapte tak svého miláčka na jeho velký den dortem, zákusky nebo i zmrzlinou, a to v Punťově první psí cukrárně na pražském Jarově. Pozor ale abyste si psí pamlsky nespletli s klasickými dezerty.  

AKTUALIZUJEME

Dva lidé zemřeli v Jirkově kvůli šesti stovkám. Žhář půjde na 15 let do vězení

Pachatel nalil na dveře toluen a zapálil ho. Obyvatelé bytu se už nedostali ven.

ANKETA: Měla by být prostituce legalizována?

Dvacet zásadních otázek položil Deník hlavním volebním tvářím devíti stran v Libereckém kraji. Jejich odpovědi vám mohou pomoci při rozhodování, koho budete volit. Sami si také můžete v naši anketě postupně odpovědět na všechny tyto otázky. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení