Řidič vozidla vyvázl s lehkým zraněním a byl převezen na chirurgické oddělení do kutnohorské nemocnice. "Měl zhmožděnou hlavu a hrudník. Spolujezdec svým zraněním na místě podlehl," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

U tragické nehody sehrál svou neblahou roli alkohol. "Policisté provedli u řidiče na místě dechovou zkoušku. Prokázala pozitivní hodnoty ve výši 2,08 promile alkoholu," řekla mluvčí Policie ČR Středočeského kraje Michaela Richterová.

U Semtěše boural motocykl, řidič byl pod vlivemNehoda motorkáře z 2. říjnaZdroj: PČRDopravní nehoda, při které boural motocykl, se stala v neděli 2. října v jednu hodinu ráno v katastru obce Semtěš na Kutnohorsku.

"Řidič motocyklu značky Gilera při projíždění levotočivou zatáčkou sjel do pravého silničního příkopu, kde havaroval. Utrpěl lehká zranění a byl převezen do nemocnice," uvedla mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková.

Příčiny, okolnosti a míra zavinění nehody jsou nyní předmětem šetření. Jisté však je, že řidič byl pod vlivem alkoholu. "Dechová zkouška u něho prokázala pozitivní hodnoty na alkohol ve výši 1,30 promile," dodala mluvčí.

Čtěte také: U Zlonic zahynul řidič Škody Felicia po nárazu do stromu