První požár byl ohlášen v 3.56 hodin v katastru Obořiště na místní komunikaci vedoucí souběžně se strakonickou silnicí poblíž 33. kilometru. 

„V plamenech se ocitl vůz Škoda Felicia, zasažen v plném rozsahu. Požár se profesionálním jednotkám z Příbrami a Dobříše podařilo za dvanáct minut od příjezdu lokalizovat a za dalších třiadvacet zlikvidovat. Požárem však bylo vozidlo zcela zničeno, vzniklou škodu odhadl vyšetřovatel na 15 tisíc korun a jako příčinu určil úmyslné zapálení," uvedl vyšetřovatel požárů Zdeněk Stoklasa.

Technická závada na elektroinstalaci

Ke druhému hořícímu osobnímu automobilu vyjela jednotka z příbramské stanice v půl deváté na silnici číslo 4 mezi koncem dálnice u Skalky a obcí Dubenec. V tomto případě byl požárem zasažen motorový prostor a část kabiny osobního vozu Citroën Berlingo.

Požár vznikl za jízdy a jeho příčinou byla technická závada na elektroinstalaci. Hasiči plameny lokalizovali za sedm minut od svého příjezdu na místo, likvidaci nahlásil velitel zásahu v 9.05 hodin. Přímé škody byly vyčísleny na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 20 tisíc. Obě události se obešly bez zranění.

Čtěte také: Hořící autobus v Kačici zaměstnal hasiče. Cestující i řidič stačili vystoupit