Ty ve spolupráci s transfuzním oddělením pravidelně organizují akce darování krve svých členů a příznivců. Například se na transfuzním oddělení uskutečnila další hromadná akce, darovat krev přišli berounští ragbisté.

Na transfuzní stanici přišli také policisté, jednalo se již o desátou společnou návštěvu. „Dnes je nás kolem dvaceti," prohlásila mluvčí berounských policistů Marcela Pučelíková s tím, že dalším termínem je 4. prosinec. Mezi dobrovolnými dárci byli berounští policisté i zástupci Dálniční policie Rudná.

Stejný podíl mají i stovky jubilejních dárců, kteří celá léta v pravidelných časových intervalech jezdi do Hořovic, aby darovali svou nejdražší tekutinu.

Zlatý kříž za osmdesát odběrů

„Mezi novými rekordmany v první polovině listopadu je Dana Vitáková a František Holovský. Oba čerství jubilanti získali nejen slova uznání, ale také květiny, které jim předala vrchní sestra transfuzní stanice Jana Šrámková. Navíc oba dárci dostali zlatý kříž III. třídy od Českého červeného kříže, kterým se oceňují ti, kteří absolvovali osmdesát odběrů krve," sdělil mluvčí Nemocnice Hořovice Konstantinos Tsivos.

Transfuzní oddělení spolupracuje s Českým červeným křížem se sídlem v Berouně. Jeho zástupci se pravidelně zúčastňují předávání plaket. Bronzové plakety Dr. Janského (za 10 bezplatných odběrů krve) se předávají přímo na transfuzním oddělení. Stříbrné plakety (za 20 bezplatných odběrů krve) a zlaté plakety (za 40 bezplatných odběrů krve) jsou dárcům slavnostně předávány společně s upomínkovým dárkem.