Sjezdovku radnice 
v minulosti převedla na Baník. V jeho silách ale nebylo vlek provozovat tak, jak by si návštěvníci přáli. Město si proto areál od tělovýchovné jednoty pronajalo za symbolickou korunu ročně.

Starosta Pavel Pikrt připomněl, že se tehdy uzavřela smlouva o smlouvě budoucí, která umožnila městu investovat do vleku, osvětlení 
a úprav sjezdovky. „Po deseti letech měl být majetek za korunu převeden na město. K převodu by mělo dojít v nejbližších dnech," uvedl starosta.

Prodělečný provoz sjezdovky

Město podle Pikrta do areálu v uplynulých letech investovalo přes devět milionů korun. Provoz sjezdovky je přitom prodělečný. „Firma Novadus celkově přišla asi o čtyři miliony korun," dodal starosta.

O budoucnosti sjezdovky proto bude město dál jednat. „Jestli bude středisko ale dál provozovat společnost Novadus, není vůbec jisté," podotkl místostarosta Příbrami Václav Černý.

Bývalý příbramský starosta a nynější hejtman Josef Řihák byl v minulosti proti budování lyžařského svahu 
v Příbrami, protože si myslí, že pro zimní sporty ve městě nejsou vhodné klimatické podmínky. Když už ale lyžařský svah vznikl, musí podle něj město provoz Padáku podporovat. Město tak provoz sjezdovky podporovalo i tím, že školám poskytovalo zvýhodněné permanentky.