Telefonicky o tom informoval městskou policii, jejíž hlídka na místo ihned vyrazila. Jak potvrdil velitel městských strážníků Tomáš Kypta, oznámení se zakládalo na pravdě. 

"Na místě nalezli podnapilého muže, který skutečně fyzicky napadal ženu. Ta se pokoušela bránit, i když ne moc úspěšně. Strážníci okamžitě užili zákonnou výzvu s tím, aby upustil od svého protiprávního jednání, ovšem opilec nereagoval a pokračoval v napadání ženy," popisuje Tomáš Kypta.

Nedalo se dělat nic jiného, než použít donucovací prostředky, aby si opilý muž uvědomil, jak se chovat k dámě, došlo dokonce až na pouta.

Strach z problémů s úřady?

Jak se později ukázalo, oba aktéři byli polské národnosti, a žena měla na první pohled poraněný obličej. I přesto ale odmítla záležitost jakkoliv řešit, nechtěla se nechat ani ošetřit, zřejmě ve strachu z problémů, které by její přítel s úřady mohl mít.

Agresivního opilce ale nezklidnila ani pouta. "Muž nebyl schopen kontrolovat svoje chování a i nadále byl velice agresivní a mohl by být i nadále nebezpečný jiným osobám. Proto byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Jeho protiprávním jednáním se bude zabývat správní orgán," uzavřel Tomáš Kypta.