Informaci potvrdila Kladenskému deníku ve středu odpoledne kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková. 

Kde se otrávený muž napil, zda doma nebo v hospodě v Rozdělově, kam obvykle chodil, policie stále zjišťuje. Jisté je jen to, že mu bylo v pátek odpoledne velmi nevolno. Došel ještě ke své sousedce, požádal ji o pomoc a mezi dveřmi zkolaboval.

"Kontrola prověřuje řadu restauračních zařízení v okolí mužova bydliště. Jsou vytvořeny dvě skupiny, které procházejí různé provozovny. Odběry vzorků dále posíláme na expresní analýzu. Výsledky budou známy za několik dnů," řekla mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj Yvona Matějková.

Podle policistů se v souvislosti s otravou nejspíše ale nebude jednat o nové zásoby závadného alkoholu, nýbrž o staré zdroje pocházející z loňské metanolové kauzy. V rámci republiky se vloni i letos otrávily desítky lidí a řada z nich zemřela. "V kladně jsme odebrali již někmolik vzorků, které posíláme na expertizy, ale žádný závadný alkohol zatím nikde nalezen nebyl," řekla ve středu odpoledne policejní mluvčí Michaela Nováková.

"Seděl jsem s kámošem kolem poledne na pivku a do hospody přišla v úterý v poledne kontrola. Prověřovali tvrdý alkohol a dodržování hygieny v podniku. Také je zajímalo, zda je alkohol v originálních kolkovaných láhvích a zda k tomu mají majitelé dokumentaci," řekl host jednoho z prověřovaných podniků v Kladně v ulici ČSA.