Hořín, do jehož katastru území s černou skládkou spadá, už toho má dost. Podle starosty Jaroslava Vrby chce obec zamezit tomu, aby se tam dále hromadily odpadky. „Je to problém, který pořád řešíme. Nepořádek, který tam vzniká, se snažíme průběžně odstraňovat, je to ale marné," posteskl si starosta, který hledá řešení, jak vzniku černé skládky zabránit.

Malá obec musí pokaždé na odstranění černé skládky najít peníze ve své kase. „Náš rozpočet přitom není tak velký, abychom tuto situaci mohli tímto způsobem pořád dokola řešit. A tak  musíme vzít multikáru, pár lidí, a jít to uklidit," vysvětlil starosta.

Nápad, jak další skládce zabránit, je však podle něho už na světě. „Projednávali jsme to na zastupitelstvu. Uvažujeme o tom, že by se tam dal nějaký řetěz nebo betonový zátaras, aby prostor už tolik nelákal kamioňáky a další lidi, kteří tam zastaví a zbaví se 
odpadků," popsal hořínský plán starosta Jaroslav Vrba. 

Zda bude právě tato varianta tou správnou, která Hořín zbaví starostí, ukáže až čas. „Myslím, že pro lidi je horší překonávat nějaké překážky, a tak by nám zátaras mohl opravdu pomoci," uvedl starosta.

Také blízký Mělník má stále  problémy s černými skládkami, a nejen v okrajových čtvrtích, proto ve městě dojde na fotopasti.

Řešení fotopastmi by pro Hořín bylo příliš nákladné. „Navíc si myslím, že je pro nás mnohem snazší zabránit už samotnému vzniku, než si nechat znovu udělat na stejném místě skládku a složitě dohledávat toho, kdo ji vytvořil," vysvětlil hořínský starosta, podle kterého je skládka pod mělnickým novým mostem už chronickou záležitostí.

Obec se s problémem potýká velmi dlouho. Do rozpočtu jí ale peníze na likvidaci černé skládky nepřibývají. Naopak, je jich spíš nedostatek. „Jediné, v čem se to liší, je způsob, jak se pak peníze vykazují. Jinak žádné speciální finanční prostředky přímo na černé skládky nedostáváme," dodal starosta Jaroslav Vrba.

Místo, které se nachází pod novým mostem, je pro znečišťovatele dost lákavé. Je odlehlé, dá se tam zastavit, ale není daleko od hlavní silnice. Jaroslav Vrba si myslí, že ke starému mostu už není tak dobrý přístup, proto tam černé skládky plné nepořádku tolik nebývají.