Situací na Labské terase se zabývalo opakovaně zastupitelstvo na svých jednáních. „Vlhkost proniká v bytech do sádrokartonu, přitom tyto bytové domy jsou zkolaudovány. Byty mají nedostatečnou izolaci, objevuje se zde plíseň. Reklamačních stížností je už štos," uvedla letos Věra Beranová z kontrolního výboru.

Situací by se mělo zabývat Bytové družstvo Dubina, které byty v Rybářské spravuje. To ovšem nekomunikuje. „Do dnešního dne nemáme stanovisko bytového družstva. Do srpna letošního roku měly být podkrovní byty opraveny. Opravy vyhodnotíme po topné sezoně," uvedl Vlastimil Janda, šéf odboru správy městského majetku.

Zfušovaná stavba

Zaráží ovšem, že se věc řeší přes osm let. Ukazuje to na zfušovanou stavbu, která byla ovšem nepochopitelně zkolaudována. V Říční a Leknínové ulici se musela předělat střecha, topení, podlahy, kanalizace. Je pravděpodobné, že se použil neadekvátní a levný materiál, který neodpovídal projektové dokumentaci.

Opravy podkroví tedy v Rybářské ulici na Labské terase skutečně proběhly a město stále nemá vyjádření Bytového družstva Dubina. Dodat ho měli podle mluvčí radnice Markéty Tomčíkové do konce listopadu. To se nestalo.

„V jednom z bytů bydlí má bývalá žena se synem. Tam se musí odkrýt střecha a položit pořádná izolace, jinak to nemá smysl. Před lety došlo 
k převzetí špatně udělané práce. Jedná se osm let, nepřipadá vám to dlouho?" ptal se na jedné schůzi zastupitelů Jan Sádlo ještě před opravou.

Doufejme tedy spolu s uživateli bytů, že mají to martyrium za sebou.