Nyní jsou přípravy na zimní sezonu v plném proudu. „Jako každý rok, provádíme údržbu zařízení, případné opravy, zajišťujeme povinné prohlídky a servis," řekl Kovalčík.

Povinnosti a potřebné pracovní úkony jsou totiž naprosto stejné jako pro jakýkoliv jiný lyžařský areál. „Rozdíl je pouze v množství provozovaného zařízení," dodal provozovatel.

I tuto sezonu mohou sportovci využít i lyžařskou školu. Snowbardisté si ale pravděpodobně budou muset vystačit sami. Se snowboardovým výcvikem počítá provozovatel spíše okrajově. Náklady na provoz areálu závisí na počasí, obvyklá investice je od 1,5 až do dvou milionů korun.

Dotace zatím nezískali

Podle provozovatele Vladimíra Kovalčíka příjmy zatím náklady nepokrývají. „Jako právnická osoba zatím moc možností na dotace nemáme. Zatím jsme nikdy žádné nezískali a pro další sezonu se teprve uvidí," uzavřel Kovalčík.

Na Padák by mohli zavítat také školáci. Zastupitelstvo totiž uvolní pro lyžařský sport na tento školní rok 450 tisíc korun.

„V rámci schválené podpory bude lyžařský svah Padák spolupracovat se základními školami, kdy budou žákům-lyžařům poskytnuty permanentní vstupenky na lyžařský svah. Bruslení pro žáky zorganizuje a zajistí, stejně jako v loňském roce, Sportovní zařízení města Příbram ve spolupráci s jednotlivými základními školami," řekl radní pro oblast školství Juraj Molnár.