Vše je tentokrát zaměřeno především na kontrolu autobusové a nákladní dopravy a dodržování sociálních předpisů.

„Při kontrolách budou policisté dohlížet na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Samozřejmě, že se se hlídky zaměří na dodržování pravidel silničního provozu a budou současně prováděny kontroly po odcizených vozidlech, věcech a pátrání po osobách. Jedním z cílů dopravního opatření je také snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích," konstatovala mluvčí.

Prvním dnem, kdy se kladenští policisté tento týden do akce zapojili, bylo pondělí. Zkontrolovali celkem dvaapadesát vozidel. Za přestupky udělili deset blokových pokut v hodnotě necelých 10 tisíc korun. „U dvou řidičů byla zjištěna jízda bez řidičského oprávnění. Nejčastějšími přestupky bylo nepoužití bezpečnostních pásů a nevyhovující technický stav vozidla," sdělila Šteinerová.

Kompletní vyhodnocení celé dopravně bezpečnostní akce bude zveřejněno začátkem příštího týdne.

Stalo se na Kladensku: Na poli shořel i traktorHořící pole a traktor u SlatinyHodinu po poledni začalo v úterý hořet pole u Slatiny na Kladensku. Při sklizni obilí způsobila technická závada na brzdách traktoru velkou škodu. Shořel nejen traktor se sběračem za milion korun, ale i pšenice nastojato, stejně jako strniště. Oheň pohltil i část remízku. Jak řekl mluvčí hasičů Petr Svoboda, ztráty na obilí byly vyčísleny na šest tisíc korun. Nikdo nebyl při požáru zraněn. Při hašení pomáhali profesionálové a dobrovolníci ze Slaného, tři jednotky z Kralup nad Vltavou, Kladna, Zákolan, Brandýsku a Dřetovic.