Mezi půl pátou až šestou hodinou v ulici S. K. Neumanna v Rakovníku mladík vnikl na pozemek tří rodinných domů. U prvního přelezl plot a násilím se dostal do garáže. Bohužel při tom poškodil svod dešťové vody tak, že část okapu vytrhl a pohodil na pozemek. Cestou také povalil vyskládané dřevo.

Ve své anabázi pokračoval přelezením plotu dalšího domu a zamířil opět do garáže. Nic ale neodcizil ani nepoškodil. Osudovou mu byla návštěva třetího domu Lady Rážové, která nám popsala: „Nechali jsme bohužel odemčeno. V ložnici vzbudil syna, který ho ihned z domu vykázal. Vypadalo to, že ten chlapec asi něco vypil a jen hledá, kde by přespal. Přesto jsme pro jistotu informovali policii."

Policistům se dle našich informací podařilo nalézt nočního návštěvníka o pár set metrů dál. Mířil prý směrem k depu vlakového nádraží. „Způsobená škoda dělá dva a půl tisíce korun. Za porušování domovní svobody hrozí pachateli až tři léta vězení," konstatovala Lenka Uriánková.

A Lada Rážová ještě dodala: „Byl to určitě nepříjemný zážitek, ale podle všeho to byla obyčejná klukovina. Hned druhý den se nám chlapec přišel i s tátou omluvit, a tím je to pro nás vyřešeno."