„Muž podlehl vážným zraněním ještě na místě nehody," konstatovala Tereza Janečková, mluvčí středočeské záchranky. Řidiče musela do pražské střešovické nemocnice převézt sanita. Vrtulník, který byl na místo také přivolán, kvůli deštivému počasí však nedorazil. „Utrpěl mnohačetná zranění a byl v bezvědomí," dodala mluvčí Tereza Janečková.

Proč k dopravní nehodě došlo, vyšetřují rakovničtí policisté. Řidič osobního vozidla totiž zatím z neznámých důvodů vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním automobilem.

Na místě rovněž zasahovali hasiči. „Na místě zasahovaly jednotky hasičů z Rakovníka, Jesenice, Lubence a Podbořan. Po vyproštění osob se hasiči, vyjma těch z Rakovníka vrátili na základny. Hasiči z Rakovníka totiž pomáhali dostat kamion ze silnice na polní cestu, aby nepřekážel v dopravě," uvedla Lenka Kostková, mluvčí středočeských hasičů.

Silnice číslo 27 tak byla uzavřena a doprava odkloněna přes Rakovník. Silnice Lubenec - Jesenici a Žatec pak byla až do odpoledních hodin kvůli odstraňování následků nehody uzavřena.