Kromě Pekárka by to měl být také Pavel Bohatec z Uhlířských Janovic na Kutnohorsku a náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek.

Bývalý místostarosta Kolína Roman Pekárek byl letos v květnu nepravomocně odsouzen na šest let do vězení. Podle obžaloby si řekl o milionový úplatek za výhodnější prodej městských pozemků. To, že nově do sněmovny zamíří i Pekárek, potvrdil šéf středočeské ODS a ministr zemědělství Petr Bendl.

Nově získaná imunita by na pokračující soud Pekárka mít vliv neměla. „Jestliže byl odsouzen a stane se poslancem, samozřejmě bude probíhat odvolací řízení, ale už nebylo zapotřebí k zahájení trestního stíhání souhlasu sněmovny," řekl advokát Jaroslav Ortman.

Zamíří náměstek Adolf Beznoska do parlamentu?

Adolf Beznoska.Rebelující středočeští poslanci, Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr se vzdali svých mandátů. Místo jednoho z nich by mohl zaujmout Adolf Beznoska.

Za Fuksu, Šnajdra a Tluchoře do sněmovny nastoupili exposlanec Pavel Bohatec, náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek a bývalý místostarosta Kolína Roman Pekárek. Tady je ale kámen úrazu, poslední jmenovaný, bývalý místostarosta Kolína, byl totiž letos v květnu nepravomocně odsouzen na šest let do vězení. Podle obžaloby si řekl o milionový úplatek za výhodnější prodej městských pozemků.

A další na řadě, kdo by mohl v poslanecké lavici usednout, je právě náměstek zdejšího primátora Adolf Beznoska. "Určitě je předčasné teď cokoliv plánovat nebo se k tomu vyjadřovat, jsem čtvrtý a vyčkávám. Dokud bude Roman Pekárek ve sněmovně, což považuju mimochodem za nešťastné, nemůžu nic víc dělat," komentoval situaci pro Boleslavský deník náměstek Beznoska.