Sbírku pravidelně organizuje Hana Kerdová, a jak nám po jejím skončení prozradila, letošní výtěžek jí vyrazil dech. „Když jsme rozpečetili kasičku a připočítali ještě další příspěvky, které lidé poslali, podařilo se nám vybrat neuvěřitelných 41 328 korun," prozrazuje organizátorka.

Možná pomohlo i to, že stejně jako v minulých ročnících nad akcí převzala záštitu zpěvačka Marta Kubišová, která se angažuje v ochraně zvířat. A to ještě není všechno, lidé totiž mohli do kostela nosit i věcné dary.

Všechno, co se podařilo nashromáždit, bude věnováno psímu útulku Dunajka ve slovenském Komárně. A proč právě tam?

„Mám odsud svého psa, a byla jsme šokována, v jakých podmínkách jsou některá zvířata nucena žít. Navíc velice obdivuji práci lidí, kteří v útulku pracují a snaží se i s tím málem vyjít a svým svěřencům život maximálně zpříjemnit," vysvětluje Hana Kerdová, co ji k založení této již tradiční akce vedlo.

Příjemný šok

Vánoční dárky od Boleslaváků již doputovaly na Slovensko, a ve velmi příjemném šoku jsou i zaměstnankyně útulku.

„Dakujem v mene všetkých našich útulkáčikov, ktorí vdaka vám, vašim priateľom i priaznivcom budú mať dlhé týždne spomienku na túto charitatívnu akciu. Odhadom 100 kilo granúl, 50 konzerv, deky, uteráky…," nachází těžko slova Agnes Jelínková z Dunajky.

Jen pro zajímavost, v minulém roce se povedlo vybrat 25 tisíc, takže letošní nárůst je opravdu obrovský. Je to nejen nádherné předvánoční gesto od všech, kdo nějak přispěli, ale také to dává organizačnímu týmu náboj a energii do dalších příprav. „Těším se velice již na příští ročník, udělám pro jeho uskutečnění vše, co bude v mých silách," potvrzuje Hana Kerdová.