„Autobus jsem řídil, zapnul jsem výstražná světla, mezitím už několik policistů šlo pomoci těžce zraněné ženě," uvedl první okamžiky záchrany Josef Ulrich, šéf dopravních policistů v Nymburce.

Podle mladoboleslavské policistky Pavly Balínové žena byla při vědomí. „Viděla jsem z autobusu ženu na zemi. Měla jsem gumové rukavice, drželi jsme paní hlavu v přímém směru s páteří a mluvili na ni. Chrčela, ale snažila se s námi komunikovat. Čekali jsme na příjezd záchranky. Paní silně krvácela z hlavy. Myslím, že kdybychom nezasáhli, nepřežila by," uvedla Balínová.

Paní Kukalová se v deset hodin dopoledne vracela ze hřbitova. Auto ji srazilo u prodejny s cyklistickým zbožím. „Parkovalo tam na trávě Iveco, tak jsem ukázala, že se mu vyhýbám. Pak už si nic nepamatuju," řekla Jaroslava Kukalová, která se znovu narodila. „Děkuji, že jste mi zachránili život," řekla policistům v Sadské s úzkostí a vděkem v hlase paní Kukalová.

Dopravní policisté se sešli v pátek odpoledne ve školícím středisku na vyhodnocení 2. ročníku soutěže dopraváků Středočeského kraje. Někteří ve společenské místnosti přímo paní Kukalovou zachraňovali. Absolvovali tehdy zrovna 1. ročník zmíněné soutěže a přemisťovali se do Kolína řídit křižovatku. Byli ve správný čas na správném místě.

A ještě jedno heslo platí jako nikdy předtím. „Pomáhat 
a chránit se naplnilo," uvedla dcera paní Kukalové Jana Holasová. „Já jsem se o tom, že mamince zachránili život vlastně policisté, dozvěděla až později. Hned jsem napsala děkovný dopis," svěřila se.