O tom, že by měl mít nymburský pivovar něco jako svou výkladní skříň, se mluví a píše již nějaký pátek, tedy spíše rok. Ovšem nyní došlo k zásadnímu posunu.
Velkolepý projekt počítající například i s noclehem pro ty, kteří to u piva přepísknou, zhubl na přijatelnější formu. „Počítáme tedy s postřižinskou restaurací a podnikovou prodejnou," objasnil realističtější plány sládek Bohumil Valenta.
Z plánovaného nákladu 55 milionů korun se přepracováním projektu došlo na 25 milionů korun. Zřejmě se tato částka bude shánět lépe než její více jak dvojnásobek.
„Přepracovali jsme původní projekt a začali shánět finance. Ovšem dotaci jsme nedostali a druhý velký sponzor nakonec také vypadl ze hry. Budeme se snažit samozřejmě najít finanční prostředky jinde," popsal trable kolem shánění peněz ředitel pivovaru Pavel Benák.
Ten tvrdí, že hospodu s produkcí kvalitního a stále častěji oceňovaného nymburského piva s prodejnou cítí jako velký dluh pivovaru. „Komplex podnikové restaurace a obchodu bude v místech dnešní budovy u stánku. Půdorys zůstane, jen přistavíme patro," uzavřel ředitel Benák.