Ten je i předseda představenstva společnosti Vodárny Kladno - Mělník (VKM). S provozovatelem vodohospodářské infrastruktury, společností Středočeské vodárny, se dohodl na preventivním zvýšení ochrany vodních zdrojů a vybraných objektů na vodovodní síti.

Důležitost tohoto postupu potvrdil také generální ředitel SVAS Jakub Hanzl. „Vodohospodářská zařízení v regionu provozovaném Středočeskými vodárnami jsou nepřetržitě monitorována dálkovou ostrahou prostřednictvím pultu centrální ochrany," uvedl Jakub Hanzl.

"S okamžitou platností jsme přistoupili k preventivnímu kroku a od soboty posílili zabezpečení objektů trvale fyzickou přítomností pracovníků bezpečností agentury, a to až do odvolání," dodal Jakub Hanzl.

Středočeské vodárnyOd prosince roku 2004 jsou Středočeské vodárny provozovatelem vodovodů a kanalizací v majetku obcí a měst, které se nachází na území okresů Mělník, Kladno, části Prahy-východ a západ, části okresů Rakovník a Mladá Boleslav. Společnost zásobuje pitnou vodou 230 tisíc obyvatel a spravuje majetek v hodnotě přesahující 2,1 miliardy, který představuje více než dva tisíce kilometrů vodovodní sítě a osm set kilometrů kanalizačních stok.