"Zdravotníci s lékařem okamžitě zahájili oživování, které přes jejich maximální snahu nebylo úspěšné. Lékař konstatoval smrt," uvedla k případu tisková mluvčí středočeské záchranky.

K mrtvému byla přivolána kriminální policie. Ta zjišťuje, zda se jedná o nešťastnou náhodu či vraždu. "Na místě jsou naši kriminalisté, kteří vyšetřují okolnosti případu," uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

"Naše záchranná služba k otřesené rodině vyslala krizovou interventku, která zde zajišťuje první psychologickou pomoc." upozornila Tereza Vojtová.

Obyvatelé Hýskova nevěděli k čemu v obci došlo ještě v pátek dopoledne. "Vím jen to, že u nás v obci byla policie. Když jsem se ptala lidí v obchodě, nikdo nic nevěděl. Snažím se to zjistit, ale nikdo nic neví," poznamenala k případu mrtvého mladého muže obyvatelka Hýskova, která si nepřála zveřejnit své jméno.

Pokud o sebevraždu pobodáním

K případu pobodaného muže vyjížděli berounští policisté už minulý týden. K případu došlo v jedné obci na Berounsku. „Muž měl několik bodných ran v břiše. Během vyšetřování kriminalisté vyloučili cizí zavinění. Zjistili, že pobodaný muž byl psychicky nemocný a že se pokusil o sebevraždu. Naštěstí ji přežil," uvedla k případu mluvčí berounské policie.