Tradice je tradice, a tak zahájily Poděbrady o víkendu už po sto osmé lázeňskou sezonu. Nápaditě a s noblesou jim vlastní. Hlavním dějištěm se stala, jak jinak, lázeňská kolonáda. Na ní se od pátku do soboty konala divadelní představení, koncerty, pohádky i filmové projekce.

Slavnostní zahájení proběhlo v pátek u fontány se vztyčením tří vlajek, slovenské, francouzské a české, zástupci delegací tří partnerských měst pronesli  projev, zatroubili trubači. Program pokračoval koncerty, a ty se těšily velkému zájmu veřejnosti.

Na Vašo Patejdla bylo narváno

„S návštěvností jsme moc spokojení, všechny lavičky byly v pátek v podstatě obsazené, na Vašo Patejdla bylo narváno, lidé  dokonce stáli. A cimbálová muzika? Lidovky zpívala celá kolonáda, to nás opravdu překvapilo," usmívala se Lucie Kurková, ředitelka Městského kulturního centra Poděbrady. 

Sobota byla zasvěcená Francii, její kultuře i gastro-nomii. Nymburský deník si poslechl odpolední koncert tria šarmantních dam Esprit a připomněl si spolu s nimi 100. výročí narození slavné Édith Piaf. Na hlavní scénu na  kolonádě svítilo slunce 
a bylo opět plno. 

Je jisté, že víkend zahajující lázeňskou sezonu 2016 v Poděbradech potěšil nejen šviháky lázeňské, ale i děti, seniory, milovníky divadla 
a hudby, turisty, sportovce, zkrátka všechny.

Čtěte také: Majáles se konal v Poděbradech po půl století