„Na místo byla vyslána posádka hořovické rychlé lékařské pomoci a berounské rychlé zdravotnické pomoci. Po příjezdu posádka rychlé lékařské pomoci zjistila, že jeden z mužů utrpěl zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař konstatoval smrt. Druhý muž vyvázl z nehody bez zranění," uvedla Petra Effenbergerová, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje.

Na dálnici je po dobu šetření dopravní nehody omezen provoz, a to v obou směrech. Ke střetu nákladních vozidel došlo na 32. kilometru dálnice u obce Žebrák ve směru na Prahu. Podle dosavadního šetření dopravních policistů pravděpodobně nehodu zavinil mrtvý řidič.

„Okolnosti a příčina dopravní nehody jsou v šetření policie. Vypadá to ale, že se mrtvý řidič nevěnoval dostatečně řízení vozidla. U místa nehody se tvořila kolona vozidel a on nepřibrzdil. Najel do kamionu před sebou. Ten skončil v protisměru. Ve směru na Plzeň ucpal jeden jízdní pruh," uvedla k tragické dopravní nehodě mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Ve směru na Prahu je dálnice neprůjezdná kvůli dopravní nehodě. Řidiči proto musejí z dálnice sjíždět v obci Žebrák a znovu na ni najíždět ve Zdicích. Kolony vozidel tak blokují dopravu i v ulicích města Žebrák