Předání nové techniky se zúčastnil také starosta Pavel Pikrt, který řekl, že v technických službách nějaký čas pracoval a ví, v jakém stavu kolikrát dosluhující technika je.

„Proto jsem rád, že se nám na nákup tohoto stroje podařilo získat finanční prostředky jak z dotačního titulu, tak z rozpočtu. Věřím, že stroj usnadní pracovníkům technických služeb práci a především očekávám, že se tato investice projeví na našich chodnících i silnicích," konstatoval starosta.

Vůz financovala dotace z Evropské unie

Nákup vyšel bezmála na 3,2 milionu korun bez DPH a z 90 procent byl financován z dotace Evropské unie. Vůz se může využít na zametání ulic a chodníků, ale také ke zkrápění, které napomůže ke snížení prašnosti ve městě.

Vůz je také vybaven vysavačem na listí či čističem kanálových vpustí, nebo také rekuperační jednotkou. Ta dokáže čistit nejen některé části stroje, ale i vodu v oběhu.

„Ke stroji lze dokoupit také vybavení pro zimní údržbu, tedy radlici a sypač. Nákup těchto komponent by město chtělo zvládnout do příští zimy," píše se ve zprávě z radnice.