„Přijali jsme oznámení, že se v hrobě nachází starší tělesné ostatky," uvedla mluvčí berounských policistů Lenka Uriánková. Nabízí se otázka, proč takovou zprávu řeší policie. Vysvětlením je to, že ostatky se nacházely na jiném místě, než měly.

Prozatím není jasné, zda kosterní ostatky do hrobu patřily, či nikoliv. „Budou nyní zkoumány antropologicky. Až potom bude jasné, jak jsou staré, jak dlouho tam mohly být, popřípadě komu mohou patřit," upřesnila berounská policejní mluvčí. 

Policisté v současné době nemohou ani potvrdit ani vyvrátit, zda ostatky do hrobu patřily. „Vše je předmětem vyšetřování," upozornila tisková mluvčí berounských policistů Lenka Uriánková.

Hřbitov se nachází na okraji obce Osov. Podle místních to může být i důvod toho, proč zde často dochází ke krádežím. „Obden se mi tady něco ztratí. Právě jsem zjistila, že ukradli z hrobu květinu, kterou jsem zde položila," sdělila obyvatelka obce s tím, že se většinou ztrácí drobnosti, které nemohou mít pro zloděje v podstatě žádnou cenu. Ke krádežím zde ale dochází pravidelně po celý rok.

Jak žena sdělila, nepomůže ani to, když se snaží květiny před vysazením ukrýt vedle stromu. „I tak mi zmizely. Nevím, proč lidé odnášejí ze hřbitova i květiny. To si je pak vysadí doma?" ptá se nespokojená paní.