Současně hned na své další chůzi konané 1. srpna pověřila zastupováním výkonu funkce ředitelky uvedené jídelny Kláru Voříškovou a to ode dne následujícího po dni ukončení výkonu funkce předešlé ředitelky. Pověřená ředitelka by svou práci měla vykonávat jen do nástupu nového ředitele jmenovaného po výběrovém řízení.

Podle usnesení rady bylo důvodem k odvolání Věry Chodorové porušení tří paragrafů Zákoníku práce.

„Zřizovatel příspěvkové organizace, město Benešov, tato porušení považuje za závažná," stojí v usnesení rady. Co přesně vyjádření znamená, zjišťoval Deník u místostarosty města.

„Případ ještě není uzavřený a řeší ho právní zástupci obou stran, s nimiž máme další jednání ve středu," uvedl včera místostarosta Jiří Švadlena.

Prakticky stejně se k žádosti o vyjádření postavila odvolaná ředitelka.

O co přesně šlo, lze ale rozklíčovat podle zveřejněného usnesení rady města.

První, o co se radní při odvolání ředitelky opírají, je popsáno v Zákoníku práce takto: „Smysl a účel ustanovení tohoto zákona vyjadřují i základní zásady pracovněprávních vztahů, jimiž jsou zejména rovné zacházení se zaměstnanci a zákaz jejich diskriminace."

Radní města Benešova jako důvod odvolání ředitelky uvedli také další část normy, která pro změnu říká, že: „Zaměstnavatelé jsou povinni zajišťovat rovné zacházení se všemi zaměstnanci, pokud jde o jejich pracovní podmínky, odměňování za práci a o poskytování jiných peněžitých plnění a plnění peněžité hodnoty, o odbornou přípravu a o příležitost dosáhnout funkčního nebo jiného postupu v zaměstnání. 

Další z ustanovení Zákoníku práce, kterým benešovští radní obhajují své rozhodnutí o odvolání ředitelky jedné z městských příspěvkových organizací stanoví, že „v pracovněprávních vztazích je zakázána jakákoliv diskriminace." Vysvětluje také, že „pojmy přímá diskriminace, nepřímá diskriminace, obtěžování, sexuální obtěžování, pronásledování, pokyn k diskriminaci a navádění k diskriminaci a případy, kdy je rozdílné zacházení přípustné, upravuje antidiskriminační zákon."

Poslední z paragrafů Zákoníku práce, na který se benešovští radní podle zápisu ze schůze odvolávají a který je rovněž uvedený v usnesení rady města ze 28. července stanoví, že „vedoucí zaměstnanci jsou dále povinni vytvářet příznivé pracovní podmínky a zajišťovat bezpečnost a ochranu zdraví při práci."