Podle rakovnické radnice měla být cena pozemků známa v březnu. Vše se ale nejspíš minimálně o měsíc posune. 

„Ministerstvo obrany nám předložilo ocenění jejich i našich pozemků hromadně, my ale po nich chceme vyčíslení po jednotlivých parcelách," uvedl pro Miroslav Samaš (ANO), místostarosta Rakovníka. Ten zároveň podotkl, že konečná cena pro město by mohla být známa právě o měsíc později, tedy v dubnu.

Část pozemků u opuštěných kasáren chce město Rakovník získat do svého vlastnictví ještě v letošním roce, a to i přes fakt, že ministerstvo obrany chce celý objekt prodávat vcelku. Výjimku je prý ministerstvo podle místostarosty Miroslava Samaše, který se zástupci jednal před několika týdny, ochotno udělat u části zvané Dukla II, tedy části vojenského areálu sousedící s rakovnickou hasičskou stanicí. O ni projevilo zájem už dříve město Rakovník.

Místostarosta Rakovníka Miroslav Samaš už dříve řekl, že město by část objektu v této lokalitě využilo především pro firmu Údržba městských komunikací Rakovník, která je ve stoprocentním vlastnictví města. „Využila by je městská firma ÚMK Rakovník pro parkování techniky, uskladnění potřebných věcí a pro další podobné účely," řekl Miroslav Samaš.

Dva vážní zájemci

Na město se už také obrátili zájemci, kteří by o určité části opuštěného vojenského areálu měli zájem. Problém je však v tom, že ministerstvo obrany chce, jak už bylo zmíněno, areál prodat celý, nikoliv po částech.

„Jedná se o dva opravdu vážné zájemce, kteří by měli zájem o západní část areálu, tedy tu, kde býval vozový park," řekl Miroslav Samaš a pokračoval: „Město teď bude mít čas, aby oslovilo místní firmy, které by mohly o prodej areálu, například jako organizace, zažádat společně."

Kdy nakonec dojde k samotnému prodeji dnes již bývalého vojenského areálu, není zatím vůbec jasné. Zatímco dříve se hovořilo o letošním roce, zřejmě tomu tak nebude. Ministerstvo obrany totiž ještě nemá nejen stanovenou cenu za areál, ale musí také řešit vlastnictví dalších pozemků, hlavně pak lesů.

V areálu je podle katastru nemovitostí osm objektů zkolaudovaných pro bydlení. Jedná se o areál, jehož rozloha činí celkem osmatřicet hektarů, z toho zastavěná plocha čítá 3,3 hektaru. Do konce roku zde sídlil ženijní prapor se třemi sty padesáti vojáky, kteří areál ke konci roku 2013 definitivně opustili.

Čtěte také: Rakovník: město chce získat části opuštěných kasáren