Deník

Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurant Day: zákazníci odmítli čekat na oficiální zahájení gastrofestivalu

Mnichovo Hradiště /FOTOGALERIE/ - První Restaurant Day přilákal v Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku stovky lidí, druhý zase začal podstatně dříve než v avizovaných jedenáct hodin. Chuť kolemjdoucích byla zkrátka silnější a mnozí tak na oběd doma rezignovali.

24.5.2016
SDÍLEJ:

Druhý Restaurant Day v Mnichově Hradišti.Foto: Deník/Martin Weiss

Po průchodu krátkou kuličkou dělící Masarykovo náměstí od Mírové ulice se chodcům naskytl pohled na nefalšovanou streetovou, tedy pouliční, jídelnu. Z grilu voněly škvířící se burgery, z dalších stánků netradiční káva, sladké koláče, čerstvé sendviče i pečivo a do toho hrála řízná muzika.

Lahůdky připravené amatérskými kuchaři tam ještě před oficiálním začátkem druhého Restaurant Day braly kolemjdoucí útokem.

„Protože o kousek dál na náměstí probíhaly už od rána farmářské trhy, měli jsme tu zákazníky už během příprav," podotkla farmářka z Ráje Dagmar Motlová, které ve dvě hodiny odpoledne zbývalo na pultu posledních pár kousků zdravých dobrot.

Oživování málo známých míst

Dějištěm druhého mnichovohradišťského pokračování mezinárodního gastrofestivalu, který spojuje stovky a tisíce měst a zároveň tisíce kuchařů, byla tentokrát poklidná Mírová ulice, místo, kde by takovou akci čekal málokdo.

„Když jsme se s ostatními organizátory zamýšleli nad dalšími místy, kde by se Restaurant Day mohl konat, padala taková profláklá místa jako třeba zámek. Nakonec jsme se ale rozhodli jít jinou cestou a snažíme se oživovat různá místa, kam lidé běžně nepřijdou," okomentovala volbu místa Lucie Podařilová.

Mezi osmnácti kuchaři byl jediný profesionál, na toto rozdělení si tu však nikdo nehrál. Celý den byl o dobrém jídle, radosti z jeho přípravy a o dvojnásobné radosti z jeho vychutnávání. A tak pivo z minipivovaru Hendrych teklo proudem, slunce svítilo a gurmáni trávili chvíle čekání na to, až jim znovu vytráví, přátelským povídáním nejen o jídle.

Čtěte také: Praha je městem fast foodu

Autor: Martin Weiss

24.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Kateřina Perknerová.
2 13

Pohledem Kateřiny Perknerové: Okamurovy řeči

Ilustrační foto.
2 10

Změna ve vyhlášce dopadne na pacienty. Připlatí si více za léky

Tatra drtí kopce a Zeman rozverně poplácává: prohlédněte si nejlepší videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 18. října 2017.

Lidé možnost nákazy virem HIV stále podceňují

V Česku žije podle průzkumu Státního zdravotního ústavu z konce srpna tohoto roku 3087 osob s diagnózou HIV. Navzdory neustálému nárůstu počtu případů nákazy virem HIV, který způsobuje smrtelnou chorobu AIDS, se lidé v České republice nemoci neobávají.

Hasiči nacvičovali záchranu zaklíněného člověka. Zpod trolejbusu z kovošrotu

/FOTOGALERIE/ Zvedání několikatunového trolejbusu si vyzkoušeli hasiči v brněnském kovošrotu. Pracovníci všech směn ze stanic Brno-město si tak nacvičili náročnou činnost. Rychlost jejich zásahu totiž jednou může zachránit lidské životy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení