Ve chvíli, kdy se v zatáčce stáčející se doprava chtěl zařadit do svého pruhu před nákladní soupravu, zavadil škodovkou o levé přední kolo tahače.

Auto proletělo plotem

Auto okamžitě letělo do protisměru a dále na chodník lemující vozovku. Tam prorazilo plot sousední firmy a skončilo na nedalekém trávníku, kde dopadlo na pravý bok. Řidič, který zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu silnice, vyvázl s lehkým zraněním.

Než ho vezla sanitka do nemocnice, stihl ještě nadýchat skoro dvě a půl promile. Při flámu, který měl pravděpodobně za sebou, mu ale alkohol nestačil. „Orientační test na požití psychotropních látek odhalil, že má v sobě cannabis," potvrdil Václav Tichý.

Řidiče čeká soud

Řidič, který před jízdou popíjel a kouřil trávu, je teď podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může strávit šest měsíců až tři roky ve vězení, zaplatit pokutu nebo přijít o papíry. 

Škody na autě, tahači a plotu, které patřily k následkům nehody, dosáhly sto šedesáti tisíc korun.

V posledních letech přibývá odhalených řidičů, kteří jezdili auty v době, kdy v sobě měli některou z drog. Loni jich policisté na Mělnicku lapili přes dvě stě padesát, o rok dříve skoro sto devadesát.