Ulice Za Dráhou se bude nově jmenovat U Dráhy 
a Sportovní se přejmenuje na U Hřiště.

Lidé z toho příliš nadšení nejsou. „Bude s tím akorát papírování a běhání po úřadech kvůli změně dokladů," říkají.

 Povinnost změnit si doklady je sice daná,  ale na druhou stranu tu není žádná sankce. „Je tedy možné nechat změnu až na dobu, kdy lidem například vyprší platnost občanského průkazu," říká starosta Jakub Nekolný.

Další dvě lokality, kde by se měly ulice nově pojmenovat, prozatím městské zastupitelstvo odložilo.  Jde o lokalitu severně od Brodu, kde byla navržená ulice Lukavského, a na západ, kde byla navržená Zahradní ulice.

„Jsou to větší rozvojové lokality, takže by bylo vhodné naplánovat uliční síť i s pojmenováním celou," vysvětlil starosta. Takže až bude vše projednané také s občany, bude o celé věci  zastupitelstvo jednat znovu.

Na zastupitelstvu dostaly jména také dvě ulice, které  vznikly nově. V Liblicích se uskutečnilo i hlasování mezi  obyvateli a těsně vyhrál název U Kapličky. Kaplička tam totiž bývala, ale byla rozebrána 
a nyní leží v depozitu investora, který lokalitu zainvestoval. Je zde příslib jejího znovupostavení.

Druhá ulice, která nově dostala na zastupitelstvu jméno, je ulice Na Kutilce.

Český Brod čeká ještě přejmenování Klučovské ulice. Ta totiž pod jedním názvem vede na dvou katastrech, což opět současná legislativa nepovoluje. „Takže ji budeme muset rozdělit, aby se v katastru Českého Brodu jmenovala jinak než v katastru Liblic," řekl starosta.

Na zastupitelstvu se řešila  ještě jedna lokalita, kde nyní nově vyrostly tři domky. Z řad zastupitelů padl návrh, že by se mohla jmenovat Slepá. Z řad obyvatel byl návrh pojmenovat ji Hradní. To ale zastupitelstvo neschválilo.

Žádný hrad ani hradiště tam totiž není ani nebylo. Jen  jeden z domů je poměrně velký a obyvatelé okolí  mu tak trochu v legraci přezdívají hrad. O pojmenování této ulice tedy bude zastupitelstvo jednat znovu na dalším zasedání.