Podle slov Jakuba Vinčálka z ředitelství středočeské policie vyšlo najevo, že štíhlá a na svůj věk vytáhlá dívka, vypadající spíše na šestnáct let, chtěla cestovat do Německa v doprovodu muže, s nímž se seznámila prostřednictvím internetové komunikace na facebooku.

První dobrá zpráva přišla ráno. To se dívka ozvala telefonem rodičům. Prý z Hamburku. Říkala, jak ji mrzí, že utekla, a slíbila, že sedne na vlak a ještě během dne přijede domů. Policisté nicméně nadále pokračovali v intenzivním pátrání - s tím, že dokud se dívka skutečně neobjeví, pátrací relaci neodvolají.

Že jsou věci na dobré cestě, bylo patrné už odpoledne. Ve 14.46 hodin policie stáhla pátrací příznak nejvyšší naléhavosti: Dítě v ohrožení. Podle informací Deníku se tak stalo poté, co se pohřešovaná slečna dostala v Německu do péče tamních policistů.

To, že je dívka u sousedů na policii, vpodvečer Deníku potvrdila mluvčí středočeské policie Soňa Budská. „Kolegové ještě řeší, jak ji dopravit domů; jednou z variant je i to, že si pro ni dojedou rodiče," řekla v půl šesté. Školačku tak podle všeho čeká druhá noc na cestách.

Těsně před šestou hodinou pak Budská oznámila: „Pátrání je odvoláno; děkujeme veřejnosti za spolupráci."