„Celkem šest osob ve věku od jednadvaceti do třiatřiceti let obvinila vyšetřovatelka z trestného činu nedovolená výroba, distribuce a jiné nakládání s omamnými jedy a psychotropními látkami a s jedy,“ informoval mluvčí Policie ČR Mladá Boleslav David Schön.

Nejmladší obviněnou je jednadvacetiletá žena z Kosmonos, nejstarším je třiatřicetiletý muž z Děčína, který však již delší dobu pobývá v Mladé Boleslavi.

Sledování

Od léta minulého roku se skupinka živila distribucí pervitinu a marihuany na okrese Mladá Boleslav. Distribuce zákazníkům probíhala po telefonické objednávce nejen v Mladé Boleslavi, ale i v Kosmonosech a dalších obcích.

Informace o podnikání dealerů prověřovala policie několik měsíců. Kriminalisté zadokumentovali dodávky téměř tří set gramů pervitinu a více než tří set gramů marihuany. Po získání dostatečného množství důkazů a svědeckých výpovědí kriminalisté zadrželi všechny pachatele a provedli jednu domovní prohlídku. Při následné domovní prohlídce zajistili několik gramů pervitinu.

Pět let vězení

Trestní stíhání všech osob je vedeno na svobodě. Za držení a distribuci drog hrozí všem až pět let odnětí svobody. „Obviněním těchto osob však práce kriminalistů nekončí, na základě zjištěných informací pátrají po výrobcích, ale i dalších distributorech drog,“ dodal policejní mluvčí.