Na okraji města vyrůstá hala se třemi samostatnými víceúčelovými hřišti s hledišti. O rekonstrukci haly město usilovalo řadu let, ta se nyní podařila rozjet díky dotacím. Sportovci získají nejen kvalitní kryté sportoviště, ale podle zástupců města i možnost zúčastnit se zahraničních soutěží.

Sportovci z města a okolí dlouhé roky sledovali přípravu akce, nyní se jejich zraky upínají k místu, na kterém by do konce roku měla stát nová hala. „Situaci sledujeme, pravidelně chodíme na vedlejší krytý stadion," konstatoval za hořovické florbalisty Red Dragons Aleš Růžička. „Těšíme se, že budeme mít halu, kde budeme moci uspořádat turnaje a hrát domácí zápasy, hlavně v mládežnické kategorii," zmínil Aleš Růžička.

Rekonstrukce hořovické sportovní haly patří mezi největší investiční akce za poslední roky. „Jde o dílo za více než 56 milionů korun, na něž jsme získali krajskou dotaci ve výši 20 milionů korun a 15 milionů dotaci z programů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR," připomíná místostarosta Hořovic Ondřej Vaculík s tím, že přibližně jednadvacet milionů poskytne město ze svého rozpočtu.

A jak postupují stavební práce? Podle starosty Hořovic Jiřího Peřiny z kontrolních dnů vyplývá, že stavba probíhá podle plánu. „Občas se vyskytnou vícepráce, které jsou v minimální výši. V této souvislosti se ale žádné navýšení ceny nerýsuje," konstatoval starosta Jiří Peřina. Jak dále uvedl, stavbě prospělo, že se povedlo změnit původně atypický skelet na typický. „To nám poměrně zrychlí celou stavbu, předpokládáme, že ji nakonec bez problémů zvládneme včas dokončit," pokračuje starosta. A co se skrývá za označeními atypický a typický skelet? Atypický se vyrábí díl po dílu, to si žádá hodně času. Typický se vyrábí jako skládačka, díly se na stavbě pouze sestaví. V současné době nejsledovanější akce Hořovic má být dokončená v závěru letošního roku.