„Zájezdy do Tuniska se obecně prodávají dobře, i když současná situace tomu rozhodně nepomůže. Nicméně právě Tunis a ještě Egypt patří mezi policejní státy, v dobrém slova smyslu, které z turismu získávají velké peníze. Pokud se ukáže, že šlo o ojedinělý problém, který se rychle vyřešil, na oblibě této destinace se nic nezmění," je přesvědčený.

Záleží prý ovšem také na tom, jak se k celé situaci postaví ministerstvo zahraničí. „Pokud doporučí do Tuniska nelétat, bude to pro cestovky závazné," doplnil.

Maminka se změnou nepočítá

Skutečnost, že teroristický útok nemá na cestování vliv, potvrzují i sami turisté. Například maminka Michaely Čekanové z Mělnicka, která má koupený zájezd do Tuniska na letošní červen, se změnou místa pobytu o dovolené zatím nepočítá.

„Další dění v této zemi bude určitě sledovat, stejně jako následná opatření a doporučení cestovních kanceláří. Nicméně v tuto chvíli zájezd neruší," vysvětlila Michaela Čekanová. Zároveň však dodala, že pokud by si její maminka měla zájezd kupovat nyní, nejspíš by se rozhodla pro jinou destinaci.

Roman Machálek z prodejny Alexandria Partner v Kralupech nad Vltavou připomněl, že v jeho pobočce se zájezdy do Tuniska skoro neprodávají. „Na prodej těchto zájezdů se nespecializujeme. Kdo chce do Tuniska, míří ke konkurenci," vysvětlil s tím, že zákazníci dávají přednost Bulharsku a Řecku.