K incidentu došlo v pátek 19. srpna v 11:15 hodin.. "Řidič nákladního vozidla s návěsem při projíždění mírné levotočivé zatáčky vjel mimo komunikaci, kde pravým bokem srazil tři dopravní značky. Vyjel zpět na komunikaci a pokračoval v jízdě až do obce Církvice, kde s návěsem zaparkoval a usnul," uvedla mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková.

Přivolaní policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která u něj  prokázala pozitivní hodnoty ve výši 2,94 promile. ,,Řidiči byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz," doplnila mluvčí a dodala, že při této nebezpečné jízdě a následné nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Případ je nyní veden ve zkráceném přípravném řízení a čtyřiapadesátiletému řidiči nyní hrozí v případě odsouzení i tříletý trest odnětí svobody.

Policisté se v této souvislosti obrací na veřejnost. ,,Hledáme další svědky a řidiče, kteří byli nezodpovědným řidičem a jeho nebezpečnou jízdou ohroženi," poznamenala policejní mluvčí. Jakékoli informace lze policii sdělit na bezplatné lince 158, případně na čísle kutnohorského dopravního inspektorátu 974 875 250.

Zdroj: PČR