Nyní je vše jinak. Radnice nově oznámila, že jízdné se ruší a vláček zase bude zdarma. Změny ale přeci jen nějaké budou.

„Letos dojde ke změně počáteční a konečné stanice, která bude na vlakovém nádraží. Odtud souprava pojede na Svatou Horu a zpět, z téhož místa by měla dvakrát denně vyrazit také po nové trase na Březové Hory a zpět. Tato trasa již byla schválena Policií ČR," informuje radnice.

1500 korun za hodinu provozu

Zájem o turistický vláček projevila také nedaleko Příbrami ležící obec Višňová, která by jej ráda využila v rámci oslav 40. let od natáčení televizního seriálu Chalupáři. Tato akce se bude ve Višňové konat 21. června, a to za účasti některých hereckých představitelů a tvůrců seriálu. Město si bude za pronájem účtovat 1500 korun za jednu hodinu provozu a přepravu soupravy si obec zajistí vlastními prostředky a na své náklady.

Vláček město zapůjčí také na akci Divadlo patří dětem, kterou divadlo pořádá 25. května. V rámci této akce bude nezbytně nutné opatřit přilehlé komunikace (ul. Legionářů, Osvobození, Tylova, Politických vězňů a Antonína Dvořáka) dopravním značením - uzavírkou.

„V souvislosti s touto akcí požádalo divadlo o poskytnutí finančního příspěvku na dopravní značení uzavírky a pronájem dvou kusů WC. To vyjde město na necelých 30 tisíc korun," uvedl starosta Příbrami Pavel Pikrt.