"Podle prvotních informací zavinil pád zdi sesuv regálů s autobateriemi. Ty zasypaly jednoho zaměstnance," potvrdila Boleslavskému deníku středočeská policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Na místo přiletěl i záchranářský vrtulník, jeho služeb ale naštěstí nebylo zapotřebí. Muž, který se nacházel pod troskami budovy a regálů, komunikoval se záchranáři pomocí mobilního telefonu, hasiči ho vyprostili a může mluvit o zázraku, že nebyl zraněn. Dalších třicet zaměstnanců, kteří se ve skladových prostorách v tu dobu nacházeli, bylo evakuováno.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, z autobaterií se totiž vylila nebezpečná kyselina. "Do haly o rozměrech 100 krát 70 metrů dorazili kromě hasičů i statik a experti z chemické laboratoře z Kamenice. Po půlhodině byl vyhlášen druhý poplachový stupeň, na místo bylo potřeba přivézt větší množství vápna nebo drceného vápence, aby se neutralizovala rozlitá kyselina," uvedla mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Svědek: Spadlo to jako domeček z karet

Očitý svědek na místě nehody prozradil, že pád zdi byl otázkou několika vteřin. "Spadlo to jako domeček z karet. A vemte si, jak dlouho je to otevřené. To musel někdo pěkně odfláknout," podivoval se. O chvilku později byl nekompromisně vykázán ostrahou objektu, která místo ohraničila páskou a nikoho nepustila blíž. 

Podle kusých informací, které se povedlo zjistit na místě, dostali zaměstnaci skladu od vedení přísný zákaz o nehodě s kýmkoliv mluvit, anonymně však tvrdili, že regály byly přetížené a tudíž stěna jejich tíhu nevydržela. Podle všeho jel skladník na vysokozdvižném vozíku.

Škody budou podle prvních odhadů velmi vysoké, případem se rovněž začali zabývat mladoboleslavští kriminalisté.