Nástěnné obrazy nechalo před devíti lety zakrýt bývalé vedení školy, nyní jsou opět postupně odhalovány a renovovány.

„Už o minulých prázdninách odkryli naši zaměstnanci první dvě z osmi mozaik, o nichž víme. Jednalo se o postavy tradičních řemesel spojených s Masarykovou školou práce – horníka a kováře. Teď přibyly další dvě mozaiky, postupně chceme odhalit i ty zbývající," řekl Kladenskému deníku ředitel školy Petr Paták s tím, že podle něj obrazy ke škole neodmyslitelně patří, neboť znázorňují její 86 let starou historii.

„Jsem zároveň bývalý žák školy a ještě si pamatuji, že dvě mozaiky by měly být ve vestibulu, další v přízemí a jedna v patře," poznamenal ředitel. Na renovaci malovaných mozaik škola spolupracuje s restaurátorkou Ivanou Rašpličkovou, která jim dá vyleštěním finální podobu.
Už v minulém školním roce se do školy z Památníku Lidice vrátil další obraz Antonína Všetečky z roku 1947. Zachycuje lidickou tragédii 
z června 1942 a na obraze jsou uvedena jména dvanácti absolventů školy, kteří nepřežili vyhlazení obce nacisty.

S Antonínem Všetečkou je spjat i další obraz na chodbě školy. Jedná se malířův autoportrét, který škole věnovali loni u příležitosti oslav pětaosmdesáti let výuky potomci jmenovaného umělce.

Kdo byl Antonín Všetečka

(1893–1963). Malíř, grafik, restaurátor obrazů a učitel výtvarné výchovy. Studoval malířskou školu v Praze a malířskou akademii v Krakově. Interní učitel výtvarné výchovy Masarykovy školy práce v Kladně. Šéf výpravy městského divadla v Kladně a Olomouci. Věnoval se malbě krajin, především však portrétů a karikatur kladenského veřejného života. Tyto zveřejňoval v časopisech pod názvem Kladenské hlavy a palice. Restauroval staré malby v Hájku, kladenském muzeu a galerii v Mělníku. Vystavoval v Kladně, Praze a na Táborsku.