Předchozí těla se sice nacházela jen o pár stovek metrů dále, ale na protějším labském břehu. To druhé vytáhli potápěči z řeky u Dolních Beřkovic, kde ho našel náhodně procházející dělník, v úterý po poledni.

Středočeská policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová vyloučila, že by středeční nález měl nějakou souvislost s předchozími dvěma.

Zatím není jasné, co vedlo ke smrti ve středu nalezeného seniora. Lékař totiž na místě cizí zavinění nezjistil. Mohlo jít i o nešťastnou náhodu. Zda při ní hrál nějakou roli alkohol, prokáže, nebo vyvrátí až nařízená soudní pitva.

U předchozích dvou mrtvých těl u Dolních Beřkovic, která v labské vodě zahlédli hrázní, je pravděpodobné, že byla v řece delší dobu. Kriminalisté prověřují všechny možnosti, které mohly být příčinou smrti obou mužů, mohlo jít o nešťastné náhody, sebevraždy nebo dokonce i vraždy.

O prvním mrtvém těle, nalezeném na sklonku března, kolovala krajem fáma, že mělo svázané ruce za zády. U těla druhého muže zase podle šířících se řečí měla scházet hlava. Kriminalisté to ale nepotvrdili.

Čtěte také: Labe v Dolních Beřkovicích vydalo lidské tělo