„Na pomoc vyjížděla posádka rychlé zdravotnické služby a lékař ve vozidle rendez-vous. Žena na místě podlehla vážným mnohačetným poraněním. Lékař konstatoval smrt," vyjádřila se mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Jak uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková, případ byl svědkyní nahlášen na linku 158 krátce před půl šestou ráno. „Policisté událost vyšetřují jako sebevraždu. Žena žila sama a její byt byl zamčený," řekla mluvčí Nováková. 

Sousedka údajně slyšela kolem třetí hodiny ranní podezřelou ránu, ale nevěnovala jí pozornost. Smutná událost se stala ani ne měsíc poté, co ze třetího patra kladenské nemocnice vyskočila osmasedmdesátiletá seniorka. Ani ona neměla šanci pád přežít. Je pravděpodobné, že se rozhodla skončit se životem kvůli zdravotním potížím. 

Pokaždé to není sebevražda

Ovšem ne vždy je za pádem 
z okna sebevražda. Kladenští policisté vyjížděli v půlce června k případu, kdy žena v Ukrajinské ulici v Kladně přelézala přes balkony z pátého do čtvrtého patra a zřítila se. Způsobila si mnohačetná poranění a byla transportována do nemocnice.

Žena nejspíše riskovala kvůli zabouchnutým dveřím, jelikož na stejné místo původně vyjížděli kladenští hasiči pomoci otevřít dveře od balkonu.