Za jídlem 27.5.2023 5 Milujete čočku na kyselo? Zkuste indický dhal, každý Čech ho hravě zvládne Luštěniny jsou učiněný zázrak. Přestože pytlík čočky, cizrny či hrachu vyjde na pár korun, jsou…
Zdraví 2.4.2023 5 Jak si pročistit střeva a zhubnout? Pomůže i čaj z koření, které má každý doma Zima je obdobím, kdy si tělo žádá vydatnou stravu, a proto někteří lidé na jaře cítí potřebu…
Hobby 23.3.2023 18 Malované vajíčko je velký dar. Potěší duši, zpestří kuchyni a ozdraví tělo Odměna pro koledníky a jeden ze symbolů velikonočních svátků – to je malované vajíčko neboli…
Za jídlem 27.2.2023 Vynikající masové rolády: I s minimem surovin vyčarujete lahodný oběd Masové rolády nedělám často, ale když už, tak si dám záležet. K tomuto jídlu se hodí jakákoliv…
Za jídlem 23.12.2022 Nestíháte péct? Perníčky na poslední chvíli zvládnete připravit i na Štědrý den Perníčky, které nepotřebují čas, a tajné triky, aby změkly, ale přesto voněly kořením a medem, to…
Za jídlem 22.12.2022 4 Kuba, houbovec, kapustnica. Jídla z hub vánoční tabuli sluší Houby jsou přesně ta komodita, na kterou se zima ptá tradiční otázkou: Copak jsi dělal v létě? (A…
Za jídlem 29.11.2022 8 Recept na tradiční svařák není věda. Doma si lze udělat i grog, punč či medovinu Nalijme si čistého vína – jsou chvíle, kdy lze Vánoce bez kapky alkoholu jen stěží přežít. Tak si…
Domácnost 15.11.2022 6 Jak vyhnat potravinové moly? Tleskání nepomůže. Je třeba je zničit a odpudit Když v kuchyni a spíži cítíte potřebu tleskat, ačkoliv se tam prokazatelně nevyskytuje žádný…
Za jídlem 13.11.2022 Podzimní mlsání, co zažene všechny chmury. Hruškový dezert si zamilujete Úplně nejvíce podzimní recept. Hrušky vařené v bílém víně s kořením a jemné, nadýchané těsto. Co…
Za jídlem 30.10.2022 Dezert na neděli: Vyzkoušejte bílkový chlebíček s čokoládou Hledáte inspiraci na něco sladkého po nedělním obědě? Nabízíme tento dezert. Příprava je…
Poradny 3.10.2022 14 Třetí svetr na zahřátí? Zkuste nachlazení předejít zahřívacím kořením Když je vám zima, určitě využijte už zlidovělou radu a oblečte si druhý svetr. Je to málo?…
Za jídlem 26.9.2022 Hledáte oběd, který si všichni zamilují? Vyzkoušejte butter chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu…
Za jídlem 17.9.2022 Pizza z bramborového těsta: Je jednoduchá, rychlá a překvapí chutí Italskou pizzu známe všichni. Zkoušeli jste ale někdy vytvořit tradiční pochoutku z bramborového…
Za jídlem 21.8.2022 Lákavá chuť i vůně. Jemný čokoládový chlebíček potěší každého Nadýchaný chlebíček je vláčný s plnou chutí čokolády, která mezi ingrediencemi samozřejmě nesmí…
Za jídlem 17.8.2022 Recepty z cukety: Koláčem překvapíte, může se do něj přidat vše, co chcete „Není moc fotogenický, ale mám ho moc ráda a můžete do něj přidat co vám chutná,“ říká oblíbená…
Za jídlem 24.7.2022 Chutný a jednoduchý oběd: Čevabčici s petrželovými bramborami V Česku snad není nikdo, kdo by neznal čevabčiči. Příprava válečků z mletého masa, cibule a…
Za jídlem 6.7.2022 Jídlo, které nasytí. Vyzkoušejte zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí Zapékání je jedním z nejoblíbenějších způsobů úpravy brambor. A není divu. Zapečené brambory s…
Za jídlem 18.6.2022 Recept na rychlý oběd: Smetanové karbanátky s bramborovou kaší Chutné, levné, snadné na přípravu. Karbanátky s bramborovou kaší potěší i náročnější strávníky,…
Za jídlem 31.5.2022 Kuřecí prso jinak? Netradiční chuť dodá receptu medovo-citronová omáčka Dochází Vám inspirace, co vařit? Tento recept si zamilujete - je snadný, rychlý a skvělý. Pokud…
Za jídlem 24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
Za jídlem 23.4.2022 Drahota v kuchyni? Na nás si nepřijde. Vepřové nožky z úsporné kuchařky překvapí /ROMČINA ÚSPORNÁ KUCHAŘKA/ Při pohledu na některé kulinářské televizní programy se mnohým ženám v…
Svět 17.4.2022 8 Zlato, koření i drahé kamení. Před 630 lety podepsal Kolumbus důležitý kontrakt Dne 17. dubna 1492 uzavřel Kryštof Kolumbus se španělským panovnickým párem smlouvu o financování…
Za jídlem 29.3.2022 Kuře s houbovou omáčkou. Vynikající recept pro milovníky hub Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale můžete použít i…
Za jídlem 25.2.2022 Recept nejen pro chlapy: Guláš s bramboráčky Aby byl hovězí guláš skvělý, musí být cibulový základ vážně tmavý.
Za jídlem 22.2.2022 Zabijačkové recepty moc zdravé nejsou, o to lépe ale chutnají Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si…
Krimi 10.1.2022 4 Radioaktivní chuťovka. Inspekce našla v Břeclavi ozářenou polévku Ozářenou nudlovou polévku objevila Státní zemědělská inspekce u dvou šarží instantních polévek z…
Za jídlem 9.1.2022 Recept na tradiční kuřecí vývar, zázrak na sychravé dny Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po…
Za jídlem 26.12.2021 Vynikající recept pro rodinu i přátele: Pikantní kuřecí stehno ve slanině Přemýšlíte nad snadným a chutným obědem nebo večeří? Pikantní kuřecí stehno ve slanině je vhodné…
Za jídlem 20.12.2021 Oběd jako z restaurace: Butter Chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu hvězdou jídelních lístků nejen v indických restauracích.…
Za jídlem 18.12.2021 Jak na Vánoce upéct perníkovou chaloupku: Je to jednodušší, než to vypadá Kdybyste nevěděli co doma s dětmi ve volném čase, perníková chaloupka je jasná volba. Získáte…
Za jídlem 14.12.2021 Rendang. Indonéské hovězí, které se rozpadá na povel Sypké, do naprostého jemňoučka vydušené hovězí maso nasáklé lákavými aromaty kokosového mléka a…
Za jídlem 5.12.2021 Krémová bramboračka s liškami. Recept, který zahřeje a nasytí Vypadá skvěle, ještě lépe chutná. Vyzkoušejte polévku, která nasytí a v chladném období i vnitřně…
Za jídlem 10.10.2021 Jedinečný recept: Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce Křidélka na večeři, to je sázka na jistotu. A pokud si k nim uděláte i omáčku, je o zážitek…
Za jídlem 3.10.2021 Kuřecí prso s houbovou omáčkou a bramborami. Recept, který zvládne každý Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale samozřejmě můžete…
Zdraví 5.5.2021 Jak posílit imunitu přírodní cestou? Zkuste zahřívací koření a koupele chodidel Stačí menší množství slunečního svitu, nevyvážená strava a nedostatek pobytu na zdravém vzduchu a…
Zdraví 20.2.2021 9 Zhubnout lze i díky koření. Tento poklad v kuchyni dokáže navíc posít imunitu Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. To ostré má zahřívací schopnost a může být…
Za jídlem 19.1.2021 27 Tradiční vesnická zabijačka přichází znovu do módy. Na co vše nezapomenout? Zima se od nepaměti pojí s tradiční vesnickou zabijačkou. A ta zase přichází do módy. Ti praví…
Příběhy a rozhovory 17.1.2021 6 Tajemství hummusu se skrývá v šesti přísadách, říká Štěpán Hodač Štěpán Hodač je majitelem známé firmy I love Hummus. Přitom málokdo ví, že za touto úspěšnou…
Za jídlem 1.1.2021 10 Novoroční mlsání: čočka nemusí byt jen na kyselo, existují i sladké recepty Na Nový rok byste podle tradice měli jíst čočku, aby se vás držely peníze. Tuto zdravou luštěninu…
Za jídlem 11.12.2020 Měkké vánoční perníčky. Tradiční cukroví, u kterého si zuby nevylámete Perníčky z tohoto těsta jsou hned měkké, vyladěné chuťově i konzistenčně. Tento recppt od…
Za jídlem 29.11.2020 Trochu jiné řízečky. Ideální rychlá večeře, kterou děti milují Trochu jiné kuřecí řízky s bazalkou. Tento recept nabízí čtenářům populární foodblogerka Markéta…
Za jídlem 28.9.2020 4 Recepty se švestkami: knedlíky jako klasika, chilli omáčka jako exotika Švestky jsou v našich končinách velmi oblíbeným ovocem, které má nejen v kuchyni široké využití.…
Za jídlem 9.8.2020 6 Směs na topinky nebo domácí kečup. Uchovejte si zeleninu na pozdější čas Pokud vám doma přebývá větší množství rajčat a další zeleniny, můžete ji díky našim receptům…
Za jídlem 26.7.2020 26 Becherovka i olivy. Zmrzlina jde vyrobit téměř ze všeho Češi v létě zchladí jazýčky nejraději ve vanilkové zmrzlině či ovocném sorbetu, labužníci dávají…
Za jídlem 23.7.2020 7 Test grilovacích koření: jsou plné soli, nejvíce jí obsahoval výrobek od Vitany Grilovací sezona je v plném proudu a k dobrému masu, sýrům či zelenině patří také různé kořenící…
Za jídlem 24.6.2020 6 Zásady chutného utopence: Klíče k úspěchu jsou dva /Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název…
Za jídlem 23.12.2019 5 Štědrovečerní menu našich babiček bylo zajímavější, než si myslíte Tradiční štědrovečerní večeře je jedním ze symbolů českých Vánoc. Je proto škoda, že se na…
Za jídlem 5.12.2019 7 Uzené maso je nám souzené. Co vše patří do kouře a co pak s tím? Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních…
Svět 20.9.2019 15 První cesta kolem světa slaví půl tisíciletí. Magalhães ji zaplatil životem Opravdu se nedá říci, že by mu přálo štěstí. Svůj největší objev zaplatil životem. Přesto…
My a porno 11.8.2019 17 Sexshop je kořenářstvím pro dospělé. Hitem jsou pomůcky pro páry Sex je kořením života, ale každý má rád jinou chuť. Kdo si nevystačí jen s vlastní fantazií,…